img_2110.JPGAz idei első melengetően napsütéses tavaszi délelőtt, a Budapest kellős közepén lévő Pig Shoes boltban tartották a TOMS márka tavaszi-nyári kollekciójának sajtóbemutatóját. Végre napszemcsiben és madárcsicsergésben sétálhattam, virágos hangulatban érkeztem.

 

 

fullsizerender_9.jpgBelépve hűs áramlat csap meg, mindenhol pandák: cuki plüssmackók és marcipánfigurák mutatják – az alkalomhoz illően kíméletes formában – a Blake Mycoskie nevéhez kötődő brand aktuális karitatív vállalását, hogy felhívják a figyelmet a kihalóban lévő óriáspandák megmentésére. Nem meglepő a jótékonykodás, hiszen a TOMS üzleti modellje eleve a for profitra épül; bevételének egy részét non profit célokra fordítja. Jelentős támogatásuk a one for one: a kezdetektől minden pár megvásárolt cipőjük után egy pár saját gyártású gyerekcipőt adományoznak egy harmadik világban élő rászorulónak.

fullsizerender_7.jpg A TOMS idén is megrendezi a One Day Without Shoes nevű rendezvényét május 10-én, amikor rajongóikat arra biztatják, töltsenek egy napot cipő nélkül, hogy minél többen átérezzék a Föld kevésbé szerencsés lakóinak sorsát. Ezúttal nem vételhez kötik a gyereknek szóló adományozást, hanem egy, az alkalomra kitalált játékhoz. (Részletek a Facebook oldalon.)  

18011548_1118259868285562_4609350032959733760_n.jpgMielőtt mindebbe jobban belegondolnék, egy kisebb csapat társaságában mosolyogva elém toppan Pék Zsuzsi, a TOMS kizárólagos hazai forgalmazója, és bemutatja a Margaret Island együttest, akik talpig „tomszos” cipőkben állnak körbe. Zenészek, bloggerek, vloggerek, újságírók és divatmagazinok sales-es munkatársai, kezükben a büfépultról vett egészséges hamburgerrel vagy smoothie-val lelkesednek egy-egy nekik tetsző darab láttán, a Pig Shoes-ban árult többi áru most kicsit háttérbe szorul. Nekem egy pasztellrózsaszín hasított bőr modell a kedvencem, ez az árnyalat abszolút divat. Sziluettje a védjegyüknek számító, szokásos alpargata, nagyon kényelmes.

fullsizerender_11.jpgKárpáti Krisztina tartja a beszédet, mesél a márka és a Wildaid szervezet összefogásáról: a Kína Szecsuán tartományában őshonos, mára 2000 példánynál is kevesebb egyedszámú óriáspandák megmentése érdekében képzést indítanak a pandák élőhelyéhez közel lakó gyerekeknek. Krisztina eredeti szakmája szerint biológus, beszél a veszélyeztetett állatról, mely ún. esernyős faj: ha megvédjük őket, akkor számos más, a környezetében élő faj is megmenekül. A közös projekt inspirálta az új kollekció limitált kiadású női-, férfi- és gyerekváltozatban is kapható vegán cipőit. A kollekció áprilistól elérhető a Pig Shoes, az Art on Me és a Siesta Cipő üzleteiben.

 

fullsizerender_5.jpgKörbejárok, fotózom a nekem legjobban tetsző modelleket, kicsit sem esik nehezemre az elhatározás, hogy vásárlásommal támogassam a szervezők elképzeléseit. A szerzés öröme túlmutat a mindennapin – duplán gazdagít!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s