image_1414082248.jpg_768x768

Az ajánló rovatot azért indítom, hogy olyan érdekes, izgalmas programot javasoljak a hét napjaira, amikre benevezek, vagy amiken szívesen részt vennék, ha klónozhatnám magam (ez a vidéki eseményekre is vonatkozik). A kihagyhatatlan programok listáját a moziműsorok mintájára, csütörtökönként keressétek a blogon.

Hozzászólásokban kíváncsian várom a Ti ajánlásaitokat!

Péntek: Délutáni mozi az Uránia Nemzeti Filmszínházban. 15.30-tól a Sráckort (Boyhood) (amerikai filmdráma) adják, amire egyik barátnőm, Judit hívta fel a figyelmem, ugyanis lenyűgözte az a példátlan játékfilmes kísérlet, hogy a kamera ugyanazt a néhány szereplőt követi 12 éven keresztül. Ráadásul 9,1/10 pontot kapott a Porton! Judit szívesen megnézné még egyszer, megkérdezem eljön-e velem.

Szombat: 19.00. Töklámpás Fesztivál a Hősök terén. Magunkkal kell vinni minimum egy faragott tököt mécsessel meg egy-két konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert, mivel rászoruló gyerekeknek rendezett jótékonysági est is egyben. Biztos tök szép látvány lesz, ahogy az a rengeteg sárgás fény pislákol, háttérben a magyar királyokkal. Ki mondta, hogy a Halloween az amerikaiaké? 🙂

Vasárnap: Óraátállítás! Sajnos kezdődik a téli időszámítás, de fő a változatosság, és legalább kicsit tovább alhatunk (most nem ér késni a munkából). Az európai gyakorlatnak megfelelően az órákat hajnali 3-kor kell visszaállítani 2-re, már aki akkor ébren lesz. Figyelem, a jet lag (időutazós betegség) ellen pl. avar illatú parkban tett kiadós sétával védekezhetünk.

Hétfő: James Blunt, az angolok egyik kedvenc énekese, akit nem csak lírai hangja, de kellemes személyisége miatt is állandóan a slágerlisták élére küldenek, Moon Landing albumának turnéjával budapesti állomásához érkezik. Helyszíne az Aréna, kezdés 20.00-kor.

Kedd: A Művészetek Palotája Jazzműhelyében 19.30-tól László Attila gitáros-zeneszerző és New York-i barátai Bridges of Souls lemezüket játsszák.

Mamuszban: Négy esküvő és egy temetés (Four Weddings and a Funeral) (romantikába oltott angol humor) a tévében, a szépséges Andie MacDowellel, a fiatal Hugh Granttel és Mr Beannel, a Story4-en 21.30-kor. Azok a 90-es évek!

Szerda: Frei Tamás hazalátogat Nizzából, hogy barista és oknyomozó szenvedélyének tanúbizonyságaként, egyik este a Maharadzsa kávéjáról, másikon a legérdekesebb dossziéiról meséljen a magyar közönségnek. Engem a kávézás jobban érdekel: 19.00-kor az ÁVF Auditóriumában a helyem.

Csütörtök: Megnyílik az év talán legjobban várt fővárosi kiállítása, a Rembrandt és a holland arany évszázad festészete, ahol többek között a Mester önarcképét is láthatjuk. Megtekinthető a Szépművészeti Múzeumban 2015. február 15-ig. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s