KISS WALHALLA

Most a blogról pár szó, abban bízva, hogy érdekelhet némi háttérinfó. Ha tévedtem, ne olvasd el, inkább fogj jó könyveket a kezedbe, és súlyzózz kedvedre.

Újévi fogadalomként a súlyzózás mellett ez év januárjában blogot indítottam. A blog.hu-t választottam motornak, a webcím végéből ki is derül: mylittlewalhalla.blog.hu. Célom volt néhány kilengéstől eltekintve napló formában olyan kulturális programokat ajánlani és olyan közéleti eseményekről tudósítani, amik tetszenek vagy valamiért érdekesek.

Már az elején meglepődtem, mennyien böngészik a cikkeimet. A walhalla valaha volt legerősebb nap sem sokkal a kezdés után következett be, emlékszem, szép tavaszi idő volt, március 15-e, madarak csicseregtek, fák rügybe borultak stb., én meg közreadtam saját felfogásban megírt ünnepi bejegyzésemet, a Rizskoch kis rizikóvalt. Legolvasottabb cikkem viszont későbbi: a Gyurcsány Ferenc plusz egy néni főszereplésével készült Kis magyar közéletet eddig 461-en látták. Egyébként az átlagos napi látogatottság új írás esetén 50, ami szerencsére fokról fokra növekszik (egyszer arra ébredtem, hogy rajtam kívül még 15-en vannak fent!). Mivel “kedvelni” is lehet a posztokat, jól mérhető a tetszési index (arról nem beszélve, hogy minden gombnyomással több és több ismerősnek az ismerősének az ismerőséhez jut el egy-egy bejegyzés). A toplista élén a Jó kis nő filmajánló áll, 91 lájkkal. A legkevésbé népszerű a Kisméretű műterem (6 lájk), kedvencem pedig a Színházi kiskáté, mely a középmezőnyben lézeng 22 “tetszikkel”. Milyen izgalmas adatot mondjak még, khm, khm, khm, oké: a legtávolabbi város, ahonnan megnyitották az oldalt, Fort Lauderdale, egy Floridához tartozó helyes városka, amit Amerika Velencéjének is neveznek kiterjedt és bonyolult csatornarendszere miatt, ahol a vízi taxizást érdemes mindenképpen kipróbálni. Na jó, nem jut eszembe több adat.

Egy változást is szeretnék bejelenteni: eddig szereplőim névtelenül jelentek meg, mostantól viszont névvel azonosítható lesz mindenki, amitől azt remélem, a közéleti bejegyzések még érthetőbbek és érdekesebbek lesznek.

Ha kérdésed vagy észrevételed van, írj e-mailt: annamariaster@gmail.com

Update: A Pintér Béla és Társulatáról szóló Kis társulat óriási sikere átvette a vezetést, 200 lájkkal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: